Verwarmde motorkleding

De winter is hier mensen, maar dat betekent niet dat we niet kunnen blijven rijden. Hoe kunnen we het afwenden
de ijskoude wind en kou? Verwarmd materiaal natuurlijk!

Verwarmde Verwarmde bodywarmer uitrusting houdt verschillende delen van je lichaam warm tijdens het rijden bij winterse temperaturen, dus zeg gewoon nee tegen onderkoeling! Ik ben het hele jaar door een rijder, en hoewel ik sindsdien naar Austin, Texas ben verhuisd, waar rijden in de winter redelijk draaglijk is, woonde ik in Baltimore, Maryland, waar ik in de winter voor langere tijd en een flink stuk onder het vriespunt reed. van dat witte spul. Verwarmde uitrusting is iets geweldigs – vertrouw me hierop. Ik had vroeger een verwarmd vest en handschoenen.

Verwarmde uitrusting is precies dat; motorkleding en accessoires die een verwarmingselement gebruiken om warmte te creëren.

Een paar fabrikanten van verwarmde uitrustingen:

breder
Warm & Veilig
WarmGear
Gerbing

Veel motorfietsbedrijven bieden ook hun eigen versies aan (denk meteen aan Harley Davidson en BMW), die meestal worden geproduceerd door premiumfabrikanten. Dat betekent natuurlijk meestal alle kwaliteit voor twee keer de prijs, maar dat soort dingen is aan de individuele klant.

Hoe werkt verwarmde motorkleding?

De meeste verwarmde uitrusting gebruikt ergens tussen de 15 en 100 watt, afhankelijk van het merk en de hoeveelheid uitrusting die u gebruikt tijdens het rijden.

Je hebt eigenlijk twee soorten vermogen. U kunt hem van stroom voorzien via uw motoraccu, of u kunt hem laten werken op zelfstandige, oplaadbare batterijen die direct in het kledingstuk zijn geplaatst of genaaid. Dat wil niet zeggen dat ze uitwisselbaar zijn, dus kijk wat voor soort voeding het nodig heeft voordat je het koopt!

Ik bezat het plug-in-type dat op de 12 volt-accu van mijn motorfiets liep. Het bood onbeperkte rijuren. Het nadeel is dat dit betekent dat het ALLEEN werkt tijdens het rijden. Loop weg van de fiets en je loopt weg van de hitte.

De op zichzelf staande stijl heeft een lithiumbatterij (meestal 7,4 volt) en gaat gemiddeld 4 tot 10 uur mee, afhankelijk van de warmte-instelling. Als de accu leeg is moet je de stekker in het stopcontact steken en 4 uur later; presto! De op zichzelf staande zorgt voor wat meer flexibiliteit en warmte als je niet achter de motor zit.

Alle kleding werkt met een temp. controller die je handmatig op de gewenste temp. Als je meerdere verwarmde uitrustingen gebruikt, worden ze meestal met elkaar verbonden, zodat één besturing ze allemaal aanstuurt, waardoor je er niet uitziet als een afgewezen sciencefictionrobot.

Kledingkeuzes voor verwarmde uitrusting:

jas voeringen
jassen
vest voeringen
armen
handschoen voeringen
handschoenen
broekvoeringen
sokken.

Prijzen lopen van $ 70 tot $ 300, afhankelijk van welke verwarmde uitrusting je koopt.

Tips voor slijtage

Verwarmde uitrusting wordt zo dicht mogelijk bij uw lichaam gedragen zonder uw huid daadwerkelijk aan te raken. Om deze reden gaf ik de voorkeur aan de vestvoering en handschoenvoering boven de eigenlijke jas en handschoenoptie. Ook droeg ik altijd leer als mijn buitenste laag voor zowel wind- als crashbescherming.

Onthoud altijd dat gevoelstemperatuur evenzeer uw vijand is als de werkelijke temperatuur. De thermometer vertelt niet het hele verhaal, dus kleed je warm aan. Vermijd ook om lange tijd in de kou te rijden, omdat u het risico loopt uw kerntemperatuur te veel te verlagen of uitgedroogd te raken – iets wat u misschien niet verwacht in de kou.