Kan ik thuis een SOA-test doen?

Testen op SOA’s, ook wel lichamelijk overdraagbare aandoeningen (soa’s) genoemd, is een van de beste manieren om met uw seksuele welzijn en uw partners om te gaan.

U kunt uzelf namelijk testen op seksueel overdraagbare aandoeningen met apparaten die u privé gebruikt. Thuis testen op seksueel overdraagbare aandoeningen stelt je in staat een bezoek aan een welzijnscentrum te vermijden, en het is beschermd en precies.

Waar kun je thuis testen op seksueel overdraagbare aandoeningen?

Afhankelijk van waar u woont, kunt u een seksueel overdraagbare ziektetest kopen op het web, bij uw plaatselijke drogist en via uw dichtstbijzijnde medische dienst.

Uw hulpverlener of specialist kan u een paar extra vragen stellen over het soort seksueel contact dat u hebt gehad, zoals orale, kont-centrische of vaginale seks, of wat ook huid-op-huid genitaal contact of het doorgeven van seksuele vloeistoffen inhoudt. Hoe vaak u veiligheid gebruikt tijdens het vrijen. Deze vragen zullen uw arts of specialist helpen om u te laten weten of een thuistest op seksueel overdraagbare aandoeningen voor u geschikt is. 

Soorten thuistests op seksueel overdraagbare aandoeningen

In het geval dat u een pakket alleen koopt, kijk dan echt op de site of markering op het doosje om te zien op welke seksueel overdraagbare aandoeningen het test en in het geval dat het toelating bevat tot een medische zorgverlener of specialist zoals SOAZelftester.

Enkele pakketten testen slechts op één seksueel overdraagbare aandoening, zoals de Chlamydia thuis test. Verschillende pakketten kunnen evalueren voor een aantal seksueel overdraagbare aandoeningen, of voor meerdere SOA’s in verschillende regio’s van uw lichaam.

De meest effectieve methode om jezelf te testen

Houd u aan de samengestelde richtlijnen op uw thuis SOA en volg alle aanwijzingen op die u van uw arts of specialist krijgt. 

In de meeste pakketten voor thuistests zit een voorgefrankeerde envelop die gericht is aan een laboratorium. Doe uw voorbeelden in de envelop, stuur ze terug, en wees blij voor uzelf dat u uw welzijn in de gaten houdt en speciale aandacht besteedt aan het welzijn van uw seksuele partners. 

Op het moment dat u resultaten krijgt

U kunt bij uw apparaatleverancier navragen hoeveel tijd zij meestal nodig hebben om de resultaten bekend te maken, maar hoop op ongeveer zeven dagen. Het speciale geval: Als u een snelle test hebt, kunt u uw resultaten in ongeveer 20 minuten zien.

Conclusie

Met een apparaat voor het testen van seksueel overdraagbare aandoeningen op afstand komt u waarschijnlijk via het web bij uw resultaten. U kunt een e-mail ontvangen die verbinding maakt met een op internet gebaseerde ingang om uw privacy te waarborgen.